Dubai Aerospace Enterprise

Dubai, trives fra nær rekord oliepriser, planlægger at investere 20 milliarder dollars for at skabe en virksomhed, der vil udleje fly, udvikle lufthavne og gøre flydele at tappe stigende efterspørgsel efter flyrejser i Mellemøsten og Asien. Familien regerede Emirat, som ejer den største arabiske flyselskab, kan købe så mange som 50 bredkroppede fly fra Boeing og Airbus i de næste fire år, siger Rashid Al-Malik, projektdirektør for den planlagte virksomhed, som vil blive kaldt Dubai Aerospace. “Det er ikke overraskende Dubai er bevæger sig ind i disse aktiviteter, fordi hele fokus af rumfartsindustrien har flyttet mod øst i de seneste år,” sagde Doug McVitie, administrerende direktør for Arran Aerospace, en forecasting selskab i Frankrig.

Mr. Al-Malik sagde mellemøstlige regeringer herunder Dubai, Abu Dhabi og Qatar havde bestilt så mange som 300 fly til levering i de næste fem år og Dubai Aerospace ville bestille sine første år.

Dubai regering i weekenden annoncerede dannelsen af Dubai Aerospace virksomhed som et holdingselskab med seks drift datterselskaber.

Dubai Aerospace Enterprise vil blive ledet af Sheikh Ahmed bin Saeed al Maktoum, formand for Emirates airline gruppe og formanden for Dubai Institut for civil luftfart.

Dubais ambitiøs razzia i flyindustrien vil bygge på tilstedeværelsen emiratet har allerede etableret i luftfartssektoren gennem udvikling af Dubais internationale lufthavn og den hurtige ekspansion af Emirater i en af verdens førende Long-haul airlines.

Forretningskoncept her er at skabe en ny hub for luftfart, leasing og vedligeholdelse af fly til uddannelse af personale på et nyt Universitet opererer andre lufthavne og selv fremstiller fly. Det gør naturligvis fremragende købmandsskab til håndtag off Emirater position som store køber af fly til at fremme Dubai Aerospace virksomheden til flyproducenter som Boeing og Airbus.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.