Gode råd til, når du skal renovere huset

Der er mange ting, der skal nøje overvejes, når man springer ud i at renovere huset, eller hvis man vil bygge drømmeboligen fra bunden. Alt fra snakken med banken til det færdige resultat. Her har du mulighed for at få nogle gode råd med på vejen, hvis du står i denne situation nu eller i den nærmere fremtid.

Uforpligtende tilbud

  Inden man overhovedet påbegynder byggeriet, så er det ret klogt at indhente nogle tilbud fra forskellige håndværkere. Det kunne være tre tilbud fra tre forskellige murer – og hvis man vil være smart, så vælg firmaer, der ligger i hver deres by: Viborg, Holstebro og Herning. Her er du helt sikret at få flere forskellige inputs til dit byggeri. Derfra har man en idé om, hvad det nogenlunde kommer til at koste, og hvor lang tid byggeprocessen er.

  Det er også en fordel at få tilbud fra flere steder, så man har noget at vælge imellem. Dette kan du for eksempel gøre, hvis du skal bruge en murer i Holstebro. I stedet for at tage det første og det bedste. Man skal være velovervejet, når det drejer sig om større opgaver.

  Det er meget vigtigt at få det lavet af fagkyndige, så endelig lade være med selv at begiv dig ud i at lave det. Det kan koste dig meget dyrt, hvis du ikke laver det ordentligt. Lad mureren om at vådsikre rummet eller sætte murstenene op.

Den økonomiske del

  Det er en god idé at fastslå, hvad budgettet for hele byggeriet skal være. Derefter er det meget essentielt at tage en snak med ens bankrådgiver. Det ville være en meget god idé at drøfte planerne om byggeriet med sin bankrådgiver. Del gerne de tilbud du har fået, så du sammen med banken beslutter, hvilke tilbud, der virker mest fornuftigt. De ser gerne på helheden, når det handler om at låne penge. Det er bestemt et plus, når man involverer banken. Det sætter de gerne pris på.

Selve byggeriet

  Nu kommer dét, det hele handler om – nemlig selve byggeriet. Efter at have besluttet, hvilken murer man gerne vil hyre, og du har fået godkendelse fra banken, så er det med at sætte i gang.

  Det er her det spændende sker. Man skal overveje nærmere, hvordan man helt præcis gerne vil have det. Skriv ned, hvordan du ønsker det, så murerne har noget at gå efter, eller hold et møde, hvor dine overvejelser bliver drøftet, så der er ingen misforståelser mellem dig og mureren.